Головна Новини “Українська бавовна. Нептун”. Нумізмати можуть поповнити колекцію новою монетою від НБУ

“Українська бавовна. Нептун”. Нумізмати можуть поповнити колекцію новою монетою від НБУ

by host
“Українська бавовна. Нептун”. Нумізмати можуть поповнити колекцію новою монетою від НБУ

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

На аверсі монети стилізовано зображено ракетний крейсер “москва” з пробоїною в корпусі, потоплений завдяки майстерності наших військових протикорабельними ракетами Р-360 “Нептун”.

“Невразливий” флагман Чорноморського флоту рф стилізовано під дитячий паперовий кораблик, що особливо підкреслює цей міф, незважаючи на його реальні габарити та озброєння.

На рубці корабля зображено абрис кремлівської башти із зубцями кремлівського муру, що розламався, символізуючи крах імперських амбіцій росії.

Угорі ліворуч на дзеркальному тлі – номінал монети 5 та графічний знак гривні, рік карбування монети 2024 (вертикально), малий Державний Герб України і напис УКРАЇНА (вертикально); унизу ліворуч – логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

На реверсі монети зображено береговий мобільний ракетний комплекс “Нептун” у момент пуску ракети, прийнятий на озброєння Військово-морських Сил ЗСУ, про що свідчить емблема вгорі ліворуч.

Дзеркальне тло відображає стилізований тризуб Нептуна, бога морів, що символізує незламність українського духу, який влучно пронизує ворожі цілі. Праворуч угорі паралельно ракеті розміщено напис NEPTUNE.

Номінал пам’ятної монети “Українська бавовна. Нептун” – 5 гривень. Вона виготовлена із нейзильберу тиражем до 75 000 шт.

Придбати монету можна з 18 квітня в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Вартість – 121 гривня.

Читайте також: Почуття, що не знає ані кордонів, ані мовних бар’єрів: НБУ присвятив нову монету коханню

Нагадаємо, в роковини широкомасштабного російського вторгнення в Україну НБУ випустив банкноту 50 грн з вертикальним дизайном, присвячену єдності.

Сообщение “Українська бавовна. Нептун”. Нумізмати можуть поповнити колекцію новою монетою від НБУ появились сначала на Великий Київ.

Ще новини